Se TOP 5-listen over hvad der forhindrer os i at nå vores mål

Se TOP 5-listen over hvad der forhindrer os i at nå vores mål

Hvordan kommer jeg fra drøm til virkelighed?

Endnu engang tak for de mange besvarelser jeg har modtaget – det har været vildt inspirerende læsning, og vil uden tvivl øge værdien for alle deltagere på mine Business Leader Academy forløb. 

Besvarelserne har nu været en tur igennem analyse maskinen, og konklusionen er klar. Men inden, at jeg løfter sløret for de 5 største barrierer, som de fleste af os oplever, vil jeg gerne dele lidt af min egen historie med dig.

Korkproppen der bare ikke ville give op…

Indtil for 5 år siden lå min karriere i meget faste rammer med et økonomisk sikkert og interessant direktør job i en større international virksomhed. Både jeg selv og virksomheden havde masser af succes – karrierevejen lå lige for, og jeg befandt mig trygt i comfortzonen.

Men samtidig med direktørjobbet havde jeg nogle drømme om, at lave noget andet. Nogle drømme om at gøre min passion til min levevej, og skabe en livsstil med større frihed, og flere muligheder for mig selv og min familie. Men som du måske selv kender til, så havde comfortzonen et sikkert tag i mig, og drømmene forblev derfor drømme.

I lange perioder var drømmene forstummet. Men de havde en frustrerende tendens til at dukke op igen og igen, fuldstændig som korkproppen der bare bliver ved at poppe op af vandet, ligegyldigt hvor mange gange du forsøger at holde den nede.

Du ved aldrig hvornår…

Men så en dag var der noget, der fik mig til at stoppe op. Det var nogle ord jeg læste, som satte en mindre kædereaktion i gang. Jeg så pludselig korkproppen som et meningsfuldt vink med en vognstang, og det stod mig hurtigt klart, at nu var tiden inde!

Jeg måtte træffe et afgørende valg om enten at forblive under kommandoen af Mister Comfortzone, eller give slip og følge mit hjerte og min passion.

Som du måske har gættet, valgte jeg at følge mit hjerte og min passion. Men vejen dertil har bestemt ikke været uden udfordringer, og hvordan jeg overvandt mine sværeste barrierer, løfter jeg sløret for lige om lidt. Men først synes jeg, du skal kende konklusionen på spørgeundersøgelsen, og se svarene der udgør TOP-5 listen over de største barrierer, der forhindrer os i at nå vores mål.

Top 5 barrierer over hvad forhindrer os i at nå vores mål?

Top 5 listen i prioriteret rækkefølge er:

 1. Frygt og manglende mod
 2. Fokusering
 3. Tid og prioritering
 4. Uklare målsætninger
 5. Økonomi

1) Frygt og manglende mod
Det vil sige frygten for at mislykkes, manglende tro på egne evner, frygten for ikke at være god nok, frygten for forandring og frygten for at miste tryghed. Og så handler det om manglende mod til at miste fodfæste og stå overfor det ukendte.

2) Fokusering
Med fokusering menes her at være verdensmester i overspringshandlinger, og lade andre styre ens agenda. Det vil sige, en følelse af manglende effektivitet, og en indre stemme der siger “det ved jeg, at jeg kan gøre bedre”, men jeg får det bare ikke gjort.

3) Tid og prioritering
Tid og prioritering i denne sammenhæng, er en oplevelse af manglende tid til at løse arbejdsopgaverne, og manglende prioritering af ens opgaver.

4) Uklare målsætninger
Uklare målsætninger nævnes som en barriere, fordi uklare mål resulterer i frustrationer og en manglende følelse af fremdrift og udvikling. Samtidig kan det skabe utryghed og fjerne fokus fra det væsentligste, som så medfører ringere resultater.

5) Økonomi
Her gælder det især 2 forhold. Manglende ressourcer til at finansiere ens opsatte mål. En overbevisning om, at en forandring er lig med en usikker økonomi.

5 meget interessante barrierer, og især fordi jeg selv stod med mange af de samme udfordringer, da comfortzonen pludselig kom på glatis. Og er du nysgerrig efter at vide, hvordan jeg overvandt mine barrierer, så startede det sådan her…

Bilen har brug for brændstof…

Du kan hvad du vil, har altid været en af mine grundlæggende overbevisninger. Men indrømmet så krævede det mere end en gammel overbevisning at aktivere mit mod. Jeg måtte grave dybere ned i mit indre univers, for at finde troen på, at det kunne lykkes.

Det som skabte mit indre mod, var en sammenblanding af passion og motivation. Jeg var fuldstændig klar over hvad min passion og mit livsformål var, og jeg kunne også se, hvordan jeg skulle føre det ud i livet. Så du kan sige, at jeg havde bilen stående klar, men for at transportere mig ud af comfortzonen, skulle der også det rigtige brændstof til.

Og brændstoffet fandt jeg ved at finde en årsag eller et projekt, som havde en så dyb følelsesmæssig betydning for mig, at jeg ville gøre alt for at opnå det eller beskytte det. I mit tilfælde er det et dybfølt ønske, om at opnå en frihed og uafhængighed, så jeg sammen med min familie kan leve, det liv vi ønsker os.

Du skal gå all in…

Samtidig vidste jeg også, at skulle jeg lykkes med min nye levevej, var der ikke plads til halvhjertede handlinger. Jeg måtte gå all in. Det krævede, at jeg først måtte danne mig et overblik og ligge en plan. Dernæst måtte jeg lære mig nye kompetencer og værktøjer, så jeg kunne lære at tænke og agere anderledes. Eksempelvis var jeg olympisk mester i overspringshandlinger, og mistede hurtigt fokus hvis det ikke var interessant nok. Konklusionen blev, at jeg måtte finde nogle rollemodeller og lære fra dem.

Du er hvad du tænker…

Noget af det vigtigste rollemodellerne lærte mig, var betydningen af min mentale styrke og fokusering, populært sagt – du er hvad du tænker. Samtidig lærte de mig også, hvor afgørende det er for din evne til at skabe de nødvendige forandringer, at du er tæt forbundet med, hvorfor du er på mission og dit livsformål. En lektion jeg iøvrigt også selv havde erfaret, da mit valg om at forlade comfortzonen skulle effektueres.

When the student is ready, the Master will appear…

Sideløbende med, at jeg kæmpede med de fleste af top-5 listens barrierer, blev jeg yderligere udfordret af, at jeg havde 3 meget klare krav til mine udviklingsforløb.

Kravene var:

 1. Resultaterne skulle være målbare
 2. Jeg skulle selv have oplevet effekten
 3. Effekten skulle være vedvarende.

 

En del af kompetencerne havde jeg med mig, eksempelvis hvordan du finder frem til dit PURPOSE, og hvordan du øger virksomhedens PROFIT. Men der var stadig en masse nyt, jeg skulle lære om hvordan en sand HIGH PERFORMER tænker og handler. Men jeg havde et “hemmeligt våben” i min værktøjskasse. Et værktøj som hjalp mig til at holde fokus, og overkomme mine største tvivl og frygt.

Det “hemmelige våben” var helt afgørende for, at jeg i dag udlever min passion, og fik udviklet Business Leader Academy modellen MIMPE, som transformerer selvstændige og entreprenører til indflydelsesrige High Performere.

MIMPE står i øvrigt for:

 1. Motivation
 2. Indflydelse
 3. Mindset
 4. Produktivitet
 5. Energi

 

Faktisk er jeg så sikker, at havde jeg ikke fundet mit “hemmelige våben”, var jeg aldrig kommet ud af min comfortzone. Så jo… der er bestemt noget om snakken, “When the student is ready, the Master will appear”.

Mit hemmelige våben…

Og hvad er så mit hemmelige våben?

Mit hemmelige våben hedder Goal Mapping, og er udviklet af englænderen Brian Mayne.

Før Brian Mayne udviklede sit Goal Mapping, arbejdede han tæt sammen med Anthony Robbins og Stephen R. Covey, forfatteren bag bestselleren 7 gode vaner. Jeg mødte Brian Mayne for nogle år siden til en konference, hvor han introducerede Goal Mapping, og ret hurtigt vidste jeg, at dette værktøj kunne noget helt særligt. Jeg besluttede mig derfor for at grave dybere ned i tankerne bag, og siden har værktøjet været en uvurderlig hjælp for mig.

Hvis du ikke allerede kender Goal Mapping værktøjet, vil jeg på det varmeste anbefale dig straks at begynde at bruge det. For det har allerede hjulpet millioner af mennesker verden over til de mest fantastiske resultater, og det bruges også af virksomheder som Siemens og Microsoft, og i skoler helt ned til de yngste klassetrin.

Hemmeligheden bag Goal Mapping ligger i aktiveringen af din ubevidste del af hjernen, som ved rette stimulering, åbner op for helt nye kræfter, der hjælper dig mod dine mål. Til at hjælpe dig i gang har jeg vedhæftet en GUIDE du kan anvende. Det er vigtigt, at du nøje følger den beskrevne proces, hvis du vil have de optimale betingelser for at nå dine mål.

Brian-Maynes-goal-mapping

Du finder GUIDEN ved at klikke på logoet, og del gerne dine erfaringer med os andre i kommentarfeltet nedenfor.

Men lige inden du kaster dig over magien i GOAL Mapping, så skal du også have mit eget roadmap til succes med på vejen, for det er MÅSKE det vigtigste du skal vide.

Hvordan starter du motoren?

Er du træt af hele tiden at blive holdt tilbage? Og er du klar til at gøre noget ved det. Så gør som jeg!

Følg denne opskrift og oplev hvordan livet også kan være:

 1. Find meningen (Du skal vide hvorfor. Søg svaret i dit livsformål og find din stærkeste motivations trigger)
 2. Skab dig et overblik (Find ud af hvad du vil, og hvordan du vil gøre det. Læg så en plan)
 3. Lær nye kompetencer (Find ud af hvilke nye kompetencer du behøver, og lær at master dem)
 4. Søg hjælp (Du behøver støtte og hjælp fra andre. Find dine egne rollemodeller og mentorer)
 5. Vær disciplineret (Behold fokus, vær vedholdende og ingen overspringshandlinger)
 6. Vær tålmodig (Udvikling tager tid. Stay-in-line og lær at være tålmodig)
 7. Be Your Best (Du kan hvad du vil. Søg ALTID at være den bedste udgave af dig selv) 

Hvor kan jeg hente mere inspiration til at øge min indflydelse og nå mine mål?

Søger du mere inspiration til hvordan du øger din indflydelse og når dine mål, er du hermed inviteret til at være en del af mit univers.

Jeg fokuserer på de 3 hovedområder PURPOSE – PROFIT – PERFORMANCE, og kommer løbende med idéer, inspiration og værktøjer, som hjælper dig til at finde svaret på dit livsformål, hvordan du kan øge indtjeningen i din virksomhed, og hvordan du bliver en High Performer, der skaber de resultater du ønsker dig.

Lyder det som noget for dig, så tilmeld dig min mailingliste nedenfor, og brænder du inde med spørgsmål, så send dem til mig, og jeg vil med glæde besvare dem.

Endnu engang tak for støtten og supporten.

Bo Bauerfeind

Dreams get you started. Discipline keeps you going!

Tilmeld dig inspiration

Dit navn (skal udfyldes) Din e-mail (skal udfyldes)